Överlever Tesla skandalerna?

I veckans avsnitt pratar vi om världens mest kända elbilsproducent, Tesla, och den skakiga resa de just nu genomgår: Är Tesla på väg att dö? Dessutom har Anders varit ute på elektrisk roadtrip i Europa med sin Tesla och för första gången någonsin får vi med äkta virtual-reality-ljud uppleva hur det är att färdas i ett elektriskt fordon! Du hör också om Fabians practical joke på IKEA och mycket annat.

Veckans avsnitt sponsras av Sennheiser. Binauralljudet från Anders resa är inspelat med Sennheiser Ambeo Smart Headset.

Så här reste Anders med Teslan:
Oslo – Göteborg – Malmö – Köpenhamn – Rödby/Puttgarden – Berlin – Poznan – Lodz – Sopot – Gdynia/Karlskrona – Ronneby – Göteborg – Oslo

  • Första hotellnatten var Schloss Grabow i Tyskland, några mil norr om Berlin. Fantastiskt boende, men dessvärre utan laddning.
  • Två hotellnätter på Malta Premium i Poznan. Laddning via ett schuko-uttag på parkeringen ute. Ringde först och frågade om elbil – de ställde en stol på parkeringen vid schukokontakten.
  • Två fantastiska hotellnätter på Loft Aparts i Lodz. Laddade via 32A trefas-uttag i parkeringsgaraget (det fanns minst två sådana uttag i garaget). Det fanns också Schukokontakter som kan användas om man har med sig förlängningssladd.
    Här finner du den 32A till 16A-adapter som behövdes för laddningen på hotellet i Lodz.
  • En billig hotellnatt i Sopot på öststats-hotellet Dom Wypoczynkowy Sopocki Zdroj (bilden). Teslan stod inkopplad i mörkret på bakgården.
  • En otroligt fin hotellnatt på Villa FloraViola i Ronneby. 11kW Typ2-laddning vid Café Mandeltårtan.